Special shlokas for specific purposes

Discussion in 'Pujas Prayers & Slokas' started by Chitvish, Apr 7, 2006.

  1. Lavanya

    Lavanya Bronze IL'ite

    Messages:
    785
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    48
    Gender:
    Female
    Re: Daily Gita - 43 Important Lines from Gita to be remembered

    I chanced to go thru this thread only now - lovely collection Mrs.C.

    I also wanted to share a couple of sites with you with regard to ksv's question
    RAAGA - Sri Varalakshmi Vratha Pooja Vidhanam & Story - Tamil Devotional Songs
    that site has the varalakshmi vratam songs that can be played online or downloaded for a fee.
    At home my dad reads the story of the pooja during the ceremony. Although I don't have that version with me the following link explains the story quite well.
    Varalakshmi Vratam

    Hope it helps.
    L.
     
  2. Chitvish

    Chitvish Moderator IL Hall of Fame

    Messages:
    33,566
    Likes Received:
    3,756
    Trophy Points:
    490
    Gender:
    Female
    Re: Daily Gita - 43 Important Lines from Gita to be remembered

    Dear Lavanya,
    Thankyou for the F B.
    I hope ksv makes a note of this post.
    Love,
    Chithra.




     
    1 person likes this.
  3. Chitvish

    Chitvish Moderator IL Hall of Fame

    Messages:
    33,566
    Likes Received:
    3,756
    Trophy Points:
    490
    Gender:
    Female
    Three Kavachams - Ganesha, Thripurasundari & Devi

    Ganesha Kavacham
    This particular kavacham, chanted 21 times for 21 days, helps one tide over the most severe crisis.

    கணேச(H) கவசம்:
    வினாயக கவசத்தை, தினமும் 21 தடவைகள் 21 நாளைக்குப் படித்தால், மிகப் பெரிய இடையூறுகள் கூட நீங்கிவிடும் என்று சொல்லப் படுகிறது.

    Vinayaka: s(h)ikhaam paathu paramaathmaa paraathpara:
    விநாயக: சி(H)காம் பாது பரமாத்மா பராத்பர:

    Athisundarakaayasthu masthakam sumahOthkata:
    அதிஸுந்த(3)ர காயஸ்து மஸ்தகம் ஸுமஹோத்கடக:

    Lalaatam kas(h)yapa: paathu bhrooyugam thu mahOdara:
    லலாடம் கச்(H)யப: பாது ப்(3)ரூயுக(3)ம் து மஹோத(3)ர:

    Nayanae bhaalachandrasthu gajaasyasthvOshta pallavau
    நயனே பா(4)லசந்த்(3)ரஸ்து க(3)ஜாசஸ்யஸ்த்வோஷ்ட பல்லவௌ

    Jihvaam paathu gaNakreedas(h) chibukam girijaasutha:
    ஜிஹ்வாம் பாது க(3)ணக்ரீ(3)ச்(H) சிபு(3)கம் கி(3)ரிஜாஸுத:

    Vaacham vinaayaka: paathu danthaan rakshathu vighnahaa
    வாசம் விநாயக: பாது த(3)ந்தான் ரக்ஷது விக்(4)னஹா

    S(h)ravaNau paas(h)apaaNisthu naasikaam chinthithaarthada:
    ச்(H)ரவணௌ பாச(H) பாணிஸ்து நாஸிகம் சிந்திதார்த்தத(3):

    GaNaes(h)asthu mukham kaNtam paathu daevO gaNamjaya:
    க(3)ணேச(H)ஸ்து முகம் கண்டம் பாது தே(3)வோ க(3)ணஞ்சய:

    Skandhau paathu gajaskandha: sthanau vighnavinaas(h)ana:
    ஸ்கந்தௌ(3) பாது க(3)ஜஸ்கந்த(4): ஸ்தனௌ விக்(3)னவினாச(H)ன:

    Hrudayam gaNanaathasthu haerambO jataram mahaan
    ஹ்ருத்(3)யம் க(3)ணநாதௌஸ்து ஹேரம்போ ஜடரம் மஹான்

    Dharaadhara: paathu pars(h)vau prushtam vignahara: s(h)ubha:
    த(4)ராத(4)ர: பாது பார்ச்(H)வௌ ப்ருஷ்டம் விக்(4)னஹர: சு(H)ப(4):

    Lingam guhyam sadaa paathu vakrathuNdO mahaabala:
    லிங்க(3)ம் கு(3)ஹ்யம் ஸதா(3) பாது வக்ரதுண்டோ(3) மஹாப(3)ல:

    GaNakreedO jaanujanghae ooroo mangala moorthymaan
    க(3)ணக்ரீடோ(3) ஜானுஜங்கே ஊரூ மங்கள மூர்திமான்

    AekadanthO mahaabuddhi: paadau gulpau sadaa(a)vathu
    ஏகத(3)ந்தோ மஹாபி(3)த்(3)தி(4): பாதௌ(3) கு(3)ல்பௌ ஸதா(3)(அ)வது

    KshipraprasaadanO baahu paaNee aas(h)aaprapooraka:
    க்ஷிப்ர ப்ரஸாதா(3)ன் பா(3)ஹு பாணீ ஆசா(H)ப்ரபூரக:

    Angulees(h)cha nakhaanpaathu padmahasthO(a)rinaas(h)ana:
    அங்கு(3)லீச்(H)ச நகான்பாது பத்(3)மஹஸ்தோ(அ)ரிநாச(H)ன:

    Sarvaangaani mayoores(h)O vis(h)va vyaapee sadaa(a)vathu
    ஸர்வாங்கானி மயூரேசோ(H) விச்(H)வ வ்யாபீ ஸதா(3)(அ)வது

    Anukthamapi yathsthaanam dhoomrakaethu: sadaa(a)vathu
    அனுக்தமபி யத்ஸ்தானம் தூ(4)ம்ரகேது: ஸதா(3)(அ)வது

    AamOdasthvagratha: paathu pramOda: prushtathO(a)vathu
    ஆமோத(3)ஸ்த்வக்(3)ரத: பாது ப்ரமோத(3): ப்ருஷ்டதோ(அ)வது

    Praachyaam rakshathu buddhees(h)a aagnaeyyaam siddhi daayaka:
    ப்ராச்யாம் ரக்ஷது பு(3)த்(3)தீ(4)ச(H) ஆக்(3)னேயம் சித்(3)தி(4) தா(3)யக:

    DakshiNasyaam umaaputhrO nair ruthyaam thu gaNaes(h)vara:
    த(3)க்ஷிணஸ்யாம் உமாபுத்ரோ நைர்ருத்யாம் து க(3)ணேச்(H)வர:

    Pratheechyaam vighnaharthaa (a)vyaaddhaayavyaam gajakarNaka:
    ப்ரதீச்யாம் விக்(4)னஹர்தா (அ)வ்யாத்(3)தா(4)யவ்யாம் க(3)ஜகர்ணக:

    Kaubaeryaam nidhipa: paayaad ees(h)aanyaam ees(h)anandana:
    கௌபே(3)ர்யாம் நித்(4)ப: பாயேத்(3) ஈசா(H)ன்யாம் ஈச(H)நந்த(3)ன:

    Divaa(a)vyaadaeka danthasthu raathrau sandhyaasu vighnahruth
    தி(3)வா(அ)வ்யாதே(3)க த(3)ந்தஸ்து ராத்ரௌ ஸந்த்(4)யாஸு விக்(4)னக்ருத்

    Rakshasaasura vaethaala grahabhootha pis(h)aachatha:
    ராக்ஷஸாஸுர வேதால க்(3)ரஹபூ(4)தா பிசா(H)சத:

    Paas(h)aankus(h)adhara: paathu raja: saththvathama: smruthi:
    பாசா(H)ங்குச(H)த(4)ர: பாது ரஜ: ஸத்வத்தம: ஸ்ம்ருதி:

    Jnaanam dharmam cha lakshmeem cha lajjaam keerthim thathaa kulam
    ஞானம் த(4)ர்மம் ச லக்ஷ்மீம் ச லஜ்ஜாம் கீர்திம் ததாகுலம்

    Vapurdhanam cha dhaanyam cha gruhaan daaraa: suthaan sakheen
    வபுர்த(4)னம் ச தா(4)ன்யம் ச க்(3)ருஹான் தா(3)ரா: ஸுதான் ஸகீன்

    Sarvaayudhadhara: pauthraan mayooraes(h)O (a)vathaathsadaa
    ஸர்வாயுத(4)த(4)ர: பௌத்ரான் மயூரேசோ(H)(அ)வதாத்ஸதா(3)

    KapilO(a)jaavikam paathu gajaas(h)chaan vikatO(a)vathu
    கபிலோ(அ)ஜாவிகம் பாது க(3)ஜாச்(H)சான் விகடோ(அ)வது

    Love,
    Chithra.
     
  4. Chitvish

    Chitvish Moderator IL Hall of Fame

    Messages:
    33,566
    Likes Received:
    3,756
    Trophy Points:
    490
    Gender:
    Female
    Re: Three Kavachams - Ganesha, Thripurasundari & Devi

    kavacham2

    Thripurasundari kavacham:
    திரிபுர ஸுந்தரி கவசம்:

    Dhyaanam:
    த்யானம்:

    Sakumkuma vilaepanaam alika chumbi kasthoorikaam samanda hasithaekshaNaam
    ஸகுங்கும விலேபனாம் அலிக சும்பி(3) கஸ்தூரிகாம் ஸமந்த(3) ஹஸிதேக்ஷணாம்

    sas(h)arachhapa paas(h)aankus(h)aam as(h)eshajanamOhineem aruNamaalya
    ஸச(H)ரசாப பாசாங்குசாம் அசே(H)ஷ ஜன மோஹினீம் அருணமால்ய

    bhooshaambharaam japaakusumabhaasuraam japavidau smaraed ambikaam
    பூ(4)ஷாம்ப(4)ராம் ஜபாகுஸும பா(4)ஸுராம் ஜபவிதௌ(3) ஸ்மரேத்(3) அம்பி(3)காம்

    chathurbhujae chandrakalaavathamsae kuchOnnathae kumkumaraaga s(h)ONae
    சதுர்பு(4)ஜே சந்த்(3)ரகலாவதம்ஸே குசோன்னதே குங்கும ராக(3)சோ(H)ணே

    PuNdraekshu paas(h)aankus(h)a puspabaaNa hasthae namasthae jagathaekamaathaa:
    புண்ட்ரேக்ஷு பாசா(H)ங்குச(H) புச்பபா(3)ண ஹஸ்தே நமஸ்தே ஜகதேகமாதா

    Parvathyuvaacha:

    பார்வத்யுவாச:

    Bhagavan sarvalOkaes(h)a sarvalOkaika vanditha guhyaath guhyathamam thathvam
    ப(4)க(3)வான் ஸர்வலோகேச(H) ஸர்வலோகைக வந்தி(3)த கு(3)ஹ்யாத் கு(3)ஹ்யதமம் தத்வம்

    s(h)rOthumichchaami thathvatha:
    ச்(H)ரோதுமிச்சாமி தத்வத:

    S(h)ree EEs(h)vara uvaacha:

    ஸ்ரீ ஈச்(H)வர உவாச:

    S(h)ruNu daevee pravakshyaami yanmaam thvaam parippruchchasi
    ச்(H)ருணு தே(3)வீ ப்ரவக்ஷ்யாமி யன்மாம் த்வாம் பரிப்ருச்சஸி

    Yasya smaraNa maathraeNa chakrapoojaa palam labhaeth
    யஸ்ய ஸ்மரண மாத்ரேண சக்ர பூஜா பலம் லபே(4)த்

    Rishis(h)cha dakshiNaamoorthy: chandO(a)nushtub prakeerthitha:
    ரிஷிச்(H)ச த(3)க்ஷிணாமூர்த்தி: சந்தோ(3)அனுஷ்டுப்(3) ப்ரகீர்தித:

    Kakaara: paathu s(h)eersham mae aekaara paathu paalakae
    ககார: பாது சீ(H)ர்ஷம் மே ஏகார பாது பாலகே

    Eekaara: pathu vakthram mae lakaara: koormayugmakae
    ஈகார: பாது வக்த்ரம் மே லகார: கூர்மயுக்(3)மகே

    Hreenkaara paathu hrudayam vaaghbhavas(h)cha sadaa(a)vathu
    ஹ்ரீங்கார பாது ஹ்ருத(3)யம் வாக்(3)ப(4)வச்(H)ச ஸதா(3) (அ)வது

    Hakaara: paathu jataram sakaarO naabhi daes(h)akae
    ஹகார: பாது ஜடரம் ஸகாரோ நாபி(4) தே(3)ச(H)கே

    Kakaara: paars(h)va bhaagae cha hakaara: paathu prushtakae
    ககார: பார்ச்(H)வபா(4)கே(3) ச ஹகார: பாது ப்ருஷ்டகே

    Lakaaras(h)cha nithambae mae hreemkaara: paathu moolakae
    லகாரச்(H)ச நிதம்பே(3) மே ஹ்ரீங்கார பாது மூலகே

    kaamaraaja: sadaa paathu jataraadi pradaes(h)akae
    காமராஜ ஸதா(3) பாது ஜடராதி(3) ப்ரதே(3)ச(H)கே

    Sakaara: paathu katyaam mae kakaara: paathu lingakae
    ஸகார: பாது கட்யாம் மே ககார: பாது லிங்ககே

    LakaarO jaanunee paathu hreemkaarO jangayugmakae
    லகாரோ ஜானுனீ பாது ஹ்ரீங்காரோ ஜங்க(3)யுக்(3)மகே

    S(h)akthibheejam sadaa paathu moolavidhyaa sadaa(a)vathu
    ச(H)க்தி பீ(4)ஜம் ஸதா(3) பாது மூலவித்(4)யா ஸதா(3)(அ)வது

    Thripuraa maam sadaapaathu thripuraes(h)ee cha sarvadaa
    த்ரிபுராமாம் ஸதா(3)பாது த்ரிபுரேசீ(H) ச ஸர்வதா(3)

    Thripuraasundaree paathu vasupathrasya daevathaa
    த்ரிபுராஸுந்த(3)ரீ பாது வஸுப்ரதஸ்ய தே(3)வதா

    Thripuraavasinee paathu thripuras(h)ree: sadaa(a)vathu
    த்ரிபுராவாஸினீ பாது த்ரிபுராஸ்ரீ ஸதா(3)(அ)வது

    Thripuraamalinee paathu thripuraa siddhithaa(a)vathu
    த்ரிபுராமாலினீ பாது த்ரிபுரா ஸித்(3)தி(4)தா(அ)வது

    Thripuraambaa sadaa paathu paathu thripurabhairavee
    த்ரிபுராம்பா(3) ஸதா(3) பாது பாது த்ரிபுரபை(4)ரவீ

    ANimaadhyaasthathaa paanthu braahmayadhyaa: paanthu maam
    அணிமாத்(4)யாஸ்ததா பாந்து ப்(3)ராஹ்மயத்(4)யா பாந்து மாம்

    Sadaa navamudraasthathaa paanthu kaamaakarshaNapoorvikaa
    ஸதா(3) நவமுத்(3)ராஸ்ததா பாந்து காமாகர்ஷண பூர்விகா

    Paanthu maam shOdas(h)aarae thu anangakusumaadikaa:
    பாந்துமாம் ஷோட சா(H)ரே து அனங்ககுஸுமாதி(3)கா:

    Paanthu maam ashtapathraeshu sarvasamkshObaNaadhikaa:
    பாந்துமாம் அஷ்டபத்ரேஷு ஸர்வஸம்க்ஷோபணாதி(4)கா

    Paanthu maam chakra kONaeshu sarvasiddhi pradaayikaa:
    பாந்து மாம் சக்ர கோணேஷு ஸர்வஸித்(3)தி(4) ப்ரதா(3)யிகா:

    Paanthu maam brahma kONaeshu madhyaadikONakae thathaa
    பாந்துமாம் ப்(3)ரஹ்மகோணேஷு மத்(4)யாதி(3)கோணகே ததா

    Sarvajnaasthathaa paanthu sarvaabheeshta prapoorikaa
    ஸர்வக்ஞாஸ்ததா பாந்து ஸர்வாபீ(4)ஷ்ட ப்ரபூரிகா

    Vas(h)inyaasthathaa paanthu vasupathrasya daevathaa:
    வசி(H)ன்யாஸ்ததா பாந்து வஸுப்ரதஸ்ய தே(3)வதா:

    ThrikONasyaantharaalaeshu paanthu mamaa yudhaani cha
    த்ரிகோணஸ்யாந்தராலேஷு பாந்து மமா யுதா(4)னி ச

    Kaamaes(h)varyaadikaa: paanthu thrikONae kONa samsthithaa
    காமேச்(H)வர்யாதி(4)கா பாந்து த்ரிகோணே கோண ஸம்ஸ்திதா

    Binduchakrae thathaa paanthu s(h)reemath thripurasundaree
    பி(3)ந்துசக்ரே ததா பாந்து ஸ்ரீமத் த்ரிபுரஸுந்த(3)ரீ

    Idam s(h)ree kavachan nithyam thrisandhyam ya: pataennarA:
    இத(3)ம் ஸ்ரீ கவசன் நித்யம் த்ரிஸந்த்(4)யம் ய: படேன் நர:

    sarvasiddhi bhavaaprOthi sarvaabheeshta palapradam
    ஸர்வஸித்(3)தி(4) ப(4)வாப்ரோதி ஸர்வாபீ(4)ஷ்ட பலப்ரத(3)ம்

    Love,
    Chithra.
     
    1 person likes this.
  5. Chitvish

    Chitvish Moderator IL Hall of Fame

    Messages:
    33,566
    Likes Received:
    3,756
    Trophy Points:
    490
    Gender:
    Female
    Re: Three Kavachams - Ganesha, Thripurasundari & Devi

    Kavacham3:

    Daevee Kavacham:

    This shloka gives you protection, if chanted, before leaving the house, to go out.

    தேவீ கவசம்:

    வெளியில் செல்பவர் இந்த சுலோகங்களைச் சொல்லிப் புறப்பட்டால், காரிய சித்தியுடன் பயமின்றி திரும்பி வருவர்.

    Agrathae(a)sthambikaa paathu paarvathee paathu prushtatha:
    Vaaraahee vishamae paathu durgaa durgaeshu karhichith

    அக்(3)ரதேஸ்தம்பிகா பாது பார்வதீ பாது ப்ருஷ்டத:
    வாராஹீ விஷமே பாது துர்கா துர்கேஷு கர்ஹிசித்

    உனது முன்புறமிருந்து அம்பிகை காப்பாற்றட்டும்; பின்புறம் பார்வதீ காப்பாற்றட்டும்.
    மார்க்கம் சரியில்லாமல் இருக்குமிடத்தில் வாராஹீ காப்பாற்றட்டும்
    காடு, ஜலம் முதலிய பயங்கரமான இடத்தில் துர்கா காப்பாற்றட்டும்

    Kaalikaa kalahae ghOrae paathu thvaam paramaes(h)varee
    MaNdapae thathra maathangee thathaa saumyaa svayamvarae

    காளிகா கலஹே கோரே பாது த்வாம் பரமேச்(H)வரீ
    மண்டபே தத்ர மாதங்கீ ததா ஸௌம்யா ஸ்வயம்வரே

    பயங்கரமாகக் கலகம் ஏற்படும்போது காளிகா பரமேச்வரி தேவியும் கல்யாணமண்டபத்தில் மாதங்கியும் ஸ்வயம்வர சமயத்தில் ஸௌம்யா தேவியும் உன்னைக் காப்பாற்றட்டும்

    Bhavaanee bhoopamadhyaethu paathu thvaam bhavamOchanee
    Girijaa giri durgaeshu chaamuNdaa chathvaraeshu cha

    ப(4)வானீ பூ(4)ப மத்(4)யேது பபாது த்வாம் ப(4)வமோசனீ
    கி(3)ரிஜா கி(3)ரி து(3)ர்கே(3)ஷு சாமுண்டா சத்வரேஷு ச

    அரசர்களின் நடுவில் ஸம்ஸார பயத்தை நிவர்த்திக்கும் பவானியும் மலைகளின் அடர்த்தியால் செல்ல முடியாத இடங்களில் மலைமகளும் அரண்மணையின் தாழ்வாரங்களில்
    சாமுண்டேச்வரியும் உன்னைக் காப்பாற்றட்டும்


    Kaamagaa kaananaeshvaeham rakshathu thvaam sanaathanee
    Vivaadae vaishNavee s(h)akthi: avathaath thvaam raghoodvaha

    காமகா(3) கானனேஷ்வேஹம் ரக்ஷது த்வாம் ஸனாதனீ
    விவாதே(3) வைஷ்ணவீ ச(H)க்தி: அவதாத் த்வாம் ரகூ(4)த்(3)வஹ

    ஏ ரகு வம்சத்தில் சிறந்தவனே ! காடுகளில் நித்யயாய் விளங்குகின்ற காமகாதேவியும் அரசர்களுடன் விவாதம் ஏற்படும்போது வைஷ்ணவீ சக்தியும் உன்னைக் காக்க வேண்டும்

    Bhairavee cha raNae saumya s(h)athrooNaam vai samaagamae
    Sarvadaa sarvadaes(h)aeshu paathu thvaam bhuvanaes(h)varee
    Mahaamaayaa jagaddhathree sachchidaanandaroopiNee

    பை(4)ரவீ ச ரணே ஸௌம்ய ச(H)த்ரூணாம் வை ஸமாக(3)மே
    ஸர்வதா(3) ஸர்வதேசே(H)ஷு பாது த்வாம் பு(3)வனேச்(H)வரீ
    மஹாமாயா ஜகத்(3)தா(4)த்ரீ ஸச்சிதா(3)னந்த(3)ரூபிணீ

    அழகியவனே ! எதிரிகள் ஒன்று சேர்ந்து போர் புரியும் சமயத்தில் பைரவியும், மஹாமாயா ரூபிணியும் உலகத்தைத் தரிப்பவளும் ஸச்சிதானந்த ரூபிணியுமான புவனேச்வரீ எப்பொதும் எங்கும் உன்னைக் காக்க வேண்டும்.

    Love,
    Chithra.
     
    Akanshasunithav and strangerrr like this.
  6. Hamsadhwani

    Hamsadhwani Senior IL'ite

    Messages:
    179
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Gender:
    Female
    Re: Three Kavachams - Ganesha, Thripurasundari & Devi

    Mrs.C

    The three Kavachams you have posted is wonderful. I will print it out and try to learn it by memory eventually.

    Cannot thank you enough!
     
  7. kb2000

    kb2000 Bronze IL'ite

    Messages:
    265
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    48
    Gender:
    Female
    Re: Three Kavachams - Ganesha, Thripurasundari & Devi

    Dear ILites,

    As usual Mrs.C is fast and i'm late. Will post the PDF in the evening.

    Thanks,
    kb
     
  8. birraj

    birraj Senior IL'ite

    Messages:
    313
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Female
    Re: Three Kavachams - Ganesha, Thripurasundari & Devi

    Dearest Chitra Mam,
    Thanks you soooooooooooooooooooooooooo much for all the kavachams. Very nice work asusual. I will make sure to read these everyday. I do not have words to express my feelings.

    Love,
    Birundha
     
  9. mohana

    mohana Silver IL'ite

    Messages:
    658
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    83
    Gender:
    Female
    Re: Three Kavachams - Ganesha, Thripurasundari & Devi

    My dear Chitra,
    Thank you.
    Thank you.
    Thank you .
    Thank you. For all of us benefits in Tamil &English font all 3 kavachams.Great work asusual.
     
  10. hasita

    hasita Bronze IL'ite

    Messages:
    380
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    33
    Gender:
    Female
    Re: Three Kavachams - Ganesha, Thripurasundari & Devi

    Dear Chithra m'am,
    Thanks you for posting these kavachams. I will try reading these.

    Also wanted to know whether there is any specific time for reading these? Additionally, whether we can do it on behalf of someone else, say a family member?
    best,
    hasita
     

Share This Page